venerdì 12 novembre 2010

Traiesc deci...sunt vie part 2

Nu stiu cati dintre voi ati citit prima postare despre experianta mea cu medicii ROMANI(din Roma). Va spuneam in ultima postare de genul ca domnul profesor medic in toate ma trimisese sa imi fac analizele de sange. Intre timp ma scapasem de bube. mai iesea cate una pe ici pe colo da neinteresant. Dupa un scurt shoping in cautare de sutien, ma prezint la medicul 3 in 1 cu analizele (si sutienul pe mine). Bunnnn


Introducere
Am crezut ca testul grila este o forma de a face cunostinta. Iar incepe.

Intrebari
Cand ati observat ca vi-a iesit ultima buba

Buna asta:))) Acu ar trebui sa imi monitorizez si bubele in functie de data, ora , minute si secunde:)) hai sa fim seriosi m-am facut ca nu aud. Speram totusi sa nu ma dezbrace iar ca ultima data si sa pot sa fug repede de acolo. Continua cu citirea analizelor.

Ficatul este tot gras, inima e buna, plaminii la fel, rinichiul se plimba:))) Asta nu am inteles-o."Deci rinichiul dumneavoastra este unul atipic. Nu este la locul lui iar in momentul in care va intoarceti de pe o parte pe alta el se plimba":))))

Oasele sunt praf . scolioza se agraveaza( cu alte cuvinte ma stramb de tot:))). Sa revenim la oase. "Sunt subtiri va trebe calciu". Buunn da eu venisem pt bube.

A da sa incepem controlul. Bubele erau pe fata deci banuiam ca voi ramane imbracata.

"Jos textila"

:)))Nu se poate. Astia au o problema clar. Zic "Ca de obicei nu?". Zice da. Il anunt ca nu imi mai trebuie hartiile lui ca de data asta am sutien, si rade:))) haha eu rad mai tare ca el in gandul meu.Deci, (incorect gramatical pt amatorii corectori) el ma lasase in curul gol (aveam boxeri:)))) ca sa vada daca am si pe corp bubele in dotare:))) Ati inteles da?

A fost scurta faza cu dezbracatu. Eu asteptam sentinta. "Nu aveti nimic e doar o intoxicatie"


Nu se poate:))) Deci m-a dezbracat de doua ori, am cheltuit o caruta de bani pt un sutien pe care il arunc dupa (sau il tin pt eventuale vizite la doctor:)))) ca sa imi spuna ca am o intoxicatie , un rinichi plimbaret, un ficat gras si oase subtiri?
 Asta stiam de mult. Bun , ma pregatesc sa vin in Romania cat sunt medicii de criticati ma tratez acasa. Cel putin raman imbracata:)))

Enjoy...

martedì 9 novembre 2010

AZI NU......

Nici nu stiu cand am crescut.Nici nu am avut timp sa imi dau seama ca anii s-au dus. Cei mai frumosi ani, in care iubesti, urasti in functie de cat de des iese soarele, anii aia in care singura mea grija era de cine sa mai fac misto prin liceu, cum sa-l mai prostesc pe director sa nu ma exmatriculeze si ce sa mai port deseara la Groapa....Nu am avut timp sa ma bucur de anii astia....M-am grabit sa cresc si cat regret acum


                                




De ce ne grabim sa crestem cand "afara" este iadul pregatit sa ne inghita. In general fetele sunt cele care "cresc " mai repede decat baietii. Lor le place sa fie "baietasi". Dar vai ce soc au cand cresc. O fata de 17 ani tinde sa-si faca o relatie cu un barbat mult mai mare decat ea. Cineva imi spunea ca "daca nu are 30 nici nu te uiti la el".


Intrebarea e: ai la ce sa te uiti?

Da ai. In momentul in care te-ai saturat sa te porti ca "ca om mare" cauti pe cineva care sa te iti dea jos masca pe care o porti zilnic afara, pentru ca asta cere "poporul". Este exact ca fetele iubitoare de maturi. Tu, serioasa el copil. Merge?

Merge atata timp cat ramane copil. Dar nu va ramane , va fi "mic" pana cand te va intreba "dar ce se va intampla cand nu am sa te mai fac sa razi?". Atunci se duce dracu tot, s-a facut barbat si u ai pus-o.

Acum m-am oprit din crescut. Sau cel putin mi-am impus. Am irosit atatia ani de maturitate incat de astazi am sa opresc timpul in loc. Printre randuri probabil vi-ati dat seama ca AZI NU POT.....AZI NU.....azi sunt suparata pe mine. Pot sa nu am o cale....o cale de orientare?


Asta e...nu mai sunt de mult un copil

P.S ........am 54 de kg:))))




                                        
                           

Ce visam si ce facem?

"Lupta pentru putere o cunoastem inca de mici. Ni se povesteste despre lupta dintre bine si rau si cum puterea binelui invinge intotdeauna...insa oricat am incerca, raul iese tot timpul la iveala"....este o fraza care am auzit-o astazi si care cu siguranta imi va ramane intiparita in memorie. Cuvintele acestei sintagme ma faceau sa ma gandesc la visele, sperantele si ambitiile unui individ. La varsta de un an ne alegem de pe "tava" destinul. Bunicamia zicea ca am luat pixul si banii. Acum imi dau seama de ce nu mai scriu la ziar, este destinul. Un ziarist nu va avea niciodata bani iar acum imi implinesc cealalta parte a destinului meu:)))

Tin si acum minte ca in dormitorul meu, intr-o bomboniera era bine pus buricul meu. Nu stiu cati din voi ati urmat aceasta traditie insa pe mine m-a obsedat timp de 3 ani(de la 4 ani de cand am inceput sa am o logica pana in ziua cea mare>> prima zi de scoala)

Mama imi invelise intr-o bucata de tifon o parte din buricul meu. Pare ciudat dar ma refer la cel care ti-l taie doctorul atunci cand vi pe lume. "Buricul tau s-a uscat asa ca tifonul este foarte bine innodat. In prima zi de scoala trebuie sa-l deschizi. Daca reusesti atunci vei invata bine. Daca nu.....vei avea numai note mici":)))) imi zicea Carmen(maicamia).
Am asteptat prima zi de scoala ca pe Mos Craciun. Ma duceam zilnic si ma uitam in scrumiera nu care cumva sa-mi fi disparut buricul.


Si in sfarsit ziua cea mare. Prima zi de scoala e memorabila. Nu m-a interesat nici invatatoarea, nici colegii nici tot tambalaul ala, eu abia asteptam sa ma duc acasa sa-mi deschid buricul. Si cand in sfarsit aveam permisiunea sa-l desfac....vaii ce stress. L-am intors , l-am sucit pana cand m-am plictisit si am tras cu dintii de tifonu ala de s-a rupt si buricu si ambalaju si dintele meu din fata. Ma gandeam "cata emotie pentru un cacat de buric care acum ma plictiseste si ma enerveaza".

Povestea buricului meu mi-a marcat existenta pentru ca de la 7 ani si pana acum nu am facut decat sa repet povestea. Ambitia e mare pana cand ai obtinut ceea ce ai dorit si cand ai obtinut ti-ai dat seama ca iti este inutil si ca ti-ai pierdut timpul dorindu-ti-l.

Nu mi-am dorit sa ma fac nici medic , nici profesoara nici calugarita:)))) La 14 ani Manescu (pe vremea cand exista) zice "Do'soara ai doua optiuni> colegiul militar sau jurnalismul". Ziceam "asta glumeste? Unde ma baga pe mine intr-un colegiu militar cred ca nu stie ce are la usa. Cu siguranta as fi fugit pe geam din prima zi". Si bineinteles ca nu stia de vreme ce nu am stat la usa lui:))) Nu m-a interesat prea tare ordinele lui deprinse din unitatea militara pe care o conducea asa ca am facut ce m-a taiat capul. Insa mi-am dat seama ca nu ar fi rau sa ma fac ziarista.

      Cursul de jurnalisti pentru situatii de urgenta organizat de maestrul "razboinic" Mario Balint (St)

Nu am fost fan Andreea Esca, pentru mine jurnalistii adevarati sunt aia care vorbesc cand cad bombe in spate nu cand li se rujeaza buzele. Nu tin minte sa fi avut vreun idol pentru ca niciodata nu am vrut sa fiu ca cineva. Simt ca nu am avut nimic din ceea ce mi-am dorit poate doar un singur lucru. Mi-am implinit ambitia. La ce folos la urma urmei nici de aia nu m-am tinut.

Vorbeam ieri cu o veche prietena care mi-a pus intrebarea pe care o urasc cel mai tare>"Esti fericita?" M-am blocat pentru ca nu am stiu ce sa raspund insa imediat mi-a revenit zambetul pe buze si am spus "Sunt multumita iar pentru mine asta e fericirea"

Mi-a spus ca sunt prima persoana pe care o cunoaste care e multumita si apreciaza ceea ce are. In fond si la urma urmei ce am? Voi avea totul cand o sa am un copil pana atunci sunt un nimic. Nu aduc nici un contribut societatii asteia si nu las nimic in urma daca maine da masina peste mine.

In general visam sa avem ceea ce nu am avut niciodata. Eu vreau un singur lucru. Cand il voi avea voi inceta sa mai fiu multumita si atunci voi cunoaste fericirea....

domenica 7 novembre 2010

Sondaj>Ce este pitzipoanca?

Astept cat mai multe pareri..

Bizonul de Romania a iesit la pascut

Si ce paste un Bizon de Romania daca nu pitzipoance. Un lucru esential am invatat de la viata....ca nu trebuie sa ma limitez la ce-mi ofera ea, trebuie sa caut ceea ce-mi trebuie. As putea spune ca asta este unul din motivele care m-a dus intr-o tara straina dar am sa ma abtin in aceasta postare pentru ca este un subiect care merita tratat pe viitor. Ca tot vorbeam de cautari, am norocul sa pot sa fac comparatii. Sa vad din ce rasa provin si in ce rasa ma invart.

Experientele mele nu se limiteaza la Romania si Italia asa ca imi permit si sunt in masura sa compar. Am vazut jumatate din Europa insa nu am vazut nimic interesant. Cele mai interesante lucruri se intampla acasa:)))

De exemplu....

De ce pitzipoancele isi au originea in Romania? Ce cuvant este acesta de fapt? Ca tot v-am obisnuit cu explicatii din DEX cuvantul "pitzipoanca" (scris cu "tz" altfel cuvantul si-ar pierde din valoare:)))nu l-am gasit. Ce este o pitzipoanca? Astept cat mai multe raspunsuri de la voi....

Definitia pizipoancei

Am fost facuta si eu la un moment dat dar nu m-am simtit. Asta pentru ca aveam treburi mult mai importante de facut ca sa bag barfele in seama, cum ar fi sa muncesc in loc sa sufar de sindromul PSP (pe spinarea parintilor).  Dar ca sa inteleg..."pitzipoanca este acel tip de fata care se ingrijeste excesiv, are poze cu botul tzuguiat pe toate site-urile posibile, ii plac rozul, extensiile si unghile false". ??!!

Bizonul de Romania

Orice pitzipoanca trebuie sa aibe un insotitor. Asa cum Barbie se iubeste cu Ken , pitzipoanca are langa un bizon. Bizonul de Romania cunoscut si sub denumirea de "Cocalar"(nici cuvantul acesta nu l-am gasit in DEX) este acel tip de barbat care trebuie neaparat sa aibe o masina. Preferabil BMW nu conteaza din ce an poate sa fie de varsta Daciei 1310, important e sa fie tunat. Se plimba cu
 pitzipoanca in ziua de pensie, a bunicii, ca dehhh.....benzina e scumpa...




                 Daca nu e BMW nu-i bai, important e sa fie tunata....mai tunata ca pitzipoanca proprietarului:)))

Ma astept la critici asta pentru ca vor sarii toti cei care se simt...dar din pacate am dreptate.

       
Motive

Ca tot am criticat Pitzi si Bizonii am sa incerc si sa le iau putin apararea. De ce Romania are pitzipoance si bizoni? De ce aceasta manie nu a cuprins toata Europa....

1 Romancele sunt frumoase, saracia este mare asa ca decat cu matura mai bine cu ....altceva. Pe vremea cand lucram in presa mi s-a spus la un moment dat ca este ciudat ca o tipa de 20 de ani sa scrie la Adevarul..."sigur a facut bot la seful", zicea o "corcodusa" de pe la Radio Resita. Auzind acestea mi-am dat seama ca daca "corcodusa" se gandea ca am ajuns la ziar asa probabil ea a facut acelasi lucru? Altfell si-ar fi vazut de ale ei.


Cum ea vorbea de mine asa vorbesc altii de altele. In Romania s-a facut un obicei in a cataloga. O femeie frumoasa clar e curva, una de la tv clar a facut bot si asa mai departe. Nu va ganditi ca cei care catalogheaza sunt in genereal Bizonii.

2 De ce avem bizoni? Din nou saracia ii face pe bietii astia copilasi sa se dea ceea ce nu sunt. Daca catalogheaza si barfesc mai rau decat babele asta e pentru ca au timp. Si uite asa s-a ales prafu de productivitatea tarii atata timp cat terasele sunt pline de bizoni si pitzipoance....



The End