lunedì 29 novembre 2010

De Craciun fii mai bun....

....fii mai personal (da sa nu uiti sa cumperi Coca-Cola). Nu mai pretuim spiritul sarbatorii, acum totul se limiteaza la cumparaturi, cadouri , cheltuieli intr-un singur cuvant la bani.

"Gigel mi-a dat de Craciun un inel cu o piatra mai stralucitoare ca luna tie ce ti-a dat fataaaa?"
"Pai Cornelus al meu mi-a dat unu cu o piatra mai stralucitoare ca soarele fataaa ca i-au dat prima. A si mi-a adus acasa si doua pungi de la munca cu 2 kg de portocale mai mult ca anul trecut"...

Acesta este Craciunul deceniului nostru si probabil si ale celor viitoare. Totul se limiteaza la comert, la cadouri si bunuri personale.Nu sunt in masura sa spun la ce ar trebui sa se limiteze sau cum ar fi corect sa petrecem sarbatorile de iarna. Pot vorbi din filme si din cum am auzit ca este idealul Craciunului. Din cum scriam prin articolele din preajma sarbatorilor dar in nici un caz din experiente personale. Ultimul Craciun "fericit" din amintirile mele este undeva cu 14 ani in urma. Acolo a murit si bucuria sarbatorilor mele.
                                             


Daruiesc cadouri, ma bucur ca se naste Iisus a miia si miia oara. O sa ma bucur si in anii ce-i mai am. Dar Craciunul nu e de mine. Anul trecut am ramas fara brad asta pentru ca cineva s-a "ocupat" sa mi-l darame. M-am enervat si nu am mai facut. Nici anul asta nu fac. Nu gatesc cozonaci, nu colind si nu fac altceva decat ce fac in fiecare seara. M-am chinuit dar nu reusesc sa ma incadrez in decor.

Nici macar aceasta sarbatoare "magica" cum spun toti nu ne schimba atunci de ce dracu sa ne bucuram. Ca aruncam bani mai multi pe fereastra. Asta fac tot anu si tot pentru ceilalti la mine ma gandesc tot timpul mai putin. Dar e Craciun nu? In fiecare Ajun adorm cu gandul si dorinta ca cele trei spirite ma vor vizita. Stiti voi care...al Craciunului trecut, viitor si a celuli prezent, exact ca in film. Ala cand s-a trezit il iubea. Eu nu-l iubesc nici cand ma trezesc.

Enjoy si spor la spart bani aiurea