sabato 2 ottobre 2010

Sunt la cura:)))

Astazi m-am hotarat sa scriu barbatilor. Da, vreau sa scriu barbatilor dar nu as vrea ca femeile sa se simta ofensate pt ca am sa vorbesc de ele:))Eu, femeie voi vorbi barbatilor despre chinurile prin care trec  femeile din cauza lor. Nu , nu va speriati nu o dau in sentimente si nu am sa scriu telenovelisme.

Niciodata nu-s prea slaba

                                                                

Cam asta este conceptul vietii unei femei. Asta este una din cauzele anorexiei, bulimiei si ale altor boli care de-a randul anilor au distrus sute de mii de adolescente din toata lumea, si nu numai. Cineva s-a intrebat de ce vrea o femeie sa slabeasca? Vorbesc de o femeie normala sa zicem de 1,74 de cm inaltime si vre-o 65 de kg. Pare mult dar o astfel de femeie nu e obeza e o femeie cu forme, cu ceva carnita. Nu are nevoie de diete si totusi o face. Una drastica. Dar hai sa mai adaugam o dezamagire in dragoste, un job stresant si examene pe la facultate. E, femeia noastra a ajuns brusc la 45 de kg.Putin?

Ingrijorator de putin


Si totusi domnisoara din descrierea de mai sus nu realizeaza cat este de slaba, desi transformarea ei a creat multe impresii in jurul sau. Cine ma cunoaste si-a dat probabil seama ca este vorba de mine. Nu este prima data cand scriu de acest subiect si poate nu am sa ma satur niciodata de el. Nu am fost anorexica, nici bulimica insa kg pierdute m-a facut sa caut mai multe informatii despre aceste boli.Stiati ca sunt psihice?
De ex o anorexica refuza sa manance , ajunge in stadiul in care organismul nu ii mai cere mancare. Acest refuz este provocat de faptul ca se vede grasa. Si la 40 de kg va arata tot grasa in conceptia ei. Anorexia netratata in timp poate cauza moarte.

                                          
Domnisoara din imagine manca un mar pe zi. Presa a fost scandalizata din cauza faptului ca aceasta fata, fotomodel de meserie evident, culmea a murit. Moartea ei a fost totusi o schimbare pentru conceptul feminin, schimbare care a pornit din Italia. Marii creatori de moda au inceput sa refuze fotomodelele scheletice. Daca o fata de 15 ani nu le mai vede pe copertile revistelor poate va inghitii si ea ceva.

Dar mancarea sa ramana in stomac

In caz contrariu este bulimica. Bulimia este un pic mai periculoasa decat anorexia. Stiati ca Lady Diana era bulimica? O bulimica vomita tot ce mananca, fortat. Din punct de vedere psihic are aceleasi simptome ca si o anorexica dar din punct de vedere fizic problemele sunt un pic mai grave. Cel mai solicitat este stomacul care se umfla si se dezumfla ca un balon. Un balon uzat la un moment dat se sparge nu? E cam acelasi lucru insa putem sa spunem ca si gatul i se distruge. Din cauza ca isi provoaca voma, poate ramane cu fisuri care se transforma in tumori etc....Aceste probleme de alimentatie afecteaza foarte multe tinere. Adolescentele tind sa devina ceea ce vad in jur. Principala vinovata este presa. Insa tot presa este cea care poate schimba aceste lucruri...sau cel putin poate incerca.

Mda...si spuneam ca sunt la cura....de ingrasare:)))

P.S am ajuns la 52 de kg:)))

venerdì 1 ottobre 2010

Rusine.....

In fiecare dimineata in timp ce astept fraierii din trafic sa deblocheze autostrada am timp sa meditez...si de obicei o fac pe muzica. Din pacate cateodata se nimereste cate una care culmea...mi se potriveste prea tare. Ieri de exemplu ma gandeam acas la prietenii mei dragi, la singurele persoane care ma cunosc cu adevarat. Ma gandeam si la cei care nu ma suporta, sau la cei cu care m-am certat si mi-am dat seama ca noi oamenii suntem atat de prosti. Ne irosim o buna parte din viata certandu-ne...Daca Soran ar citi asta ar spune cu siguranta"maneasco tocmai u vorbesti:)))"

Mda pare greu de crezut dar eu, am obosit sa ma mai cert, am obosit sa mai fiu luata pe messenger de cate vre-un fost iubit care sa-mi spuna ca imi taie picioarele daca ii mai cer friend request la vre-o gagica de-a lui:)))Am obosit pe bune...sa vad cum unii se cred mai importanti de cat sunt si isi arunca frustrariile pe mine...pana una alta va las sa ascultati ceea ce ascult eu acum...

                                  

PACE

Cum ar fi fost trecutul istoric al lumii daca ar fi existat Facebook

V-ati intrebat vreodata cum s-ar fi petrecut faptele istorice, literare si culturale ale lumii daca ar fi existat toata aceasta tehnologie?..Pentru ca iar nu am somn m-am gandit sa astern cateva din lucrurile care ar fi putut schimba lumea...


1) Creanga nu mai scria “Caprele Irinucai” sau “La cirese”. Pataniile astea din copilaria lui nu ar mai fi avut loc pentru ca ar fi cules cirese si ar fi “manevrat”capre in Farmville…

2) Viata lui Eminescu ar fi fost cu totul alta pentru ca nu ar mai fi avut nici o legatura cu Veronica Micle. Ar fi vazut pe profilul ei de Facebook ca e “in a relatinship” si nu s-ar mai fi combinat cu ea. Maxim i-ar fi dat like la vreo 2 poze.

3) Al Capone ar fi fost un ilustru necunoscut pentru ca nu ar mai fi existat razboaie intre clanuri mafiote,totul s-ar fi decis in “Mafia Wars”.

4) Hitler, in goana sa pentru exterminarea evreilor, a omorat si foarte multi oameni nevinovati.Daca ar fi existat Facebook-ul nu ar mai fi dat gres pentru ca ii selecta doar pe cei care aveau “evreu”la “religious views”.

5) “Scrisoarea a III-a” nu ar mai fi inceput cu “-Iata vine-un sol de pace..” . Daca ar fi existat Facebook , Mircea ii dadea lui Baiazid un mesaj, nu ar mai fi trimis soli.

6) Decebal ar fi murit mai repede pentru ca nu ar mai fi reusit sa stea atat de mult asuns in munti. Traian l-ar fi gasit cu usurinta uitandu-se la status-ul lui de pe Facebook…gen :”vanatoare cu arcul @ Retezat”

7) “Miorita” nu ar mai fi existat pentru ca baciul moldovean ar fi intrat la banuieli cand vedea ca “baciul ungurean and baciul vrancean are now friends”.Si mai mult ar fi sesizat complotul vazand ca acestia doi ar fi dat like , plini de invidie la numarul de oi pe care el le avea in Farmville.
8) Cezar ar mai fi avut o sansa daca medita putin la faptul ca Brutus i-ar fi dat “unlike”.

9) Chiar daca turcii erau “cata frunza , cata iarba”, Oamenii lui Mihai Viteazu ar fi fost mai multi.Ostenii nu ar mai fi fost chemati cu buciumul la lupta ci ar fi primit absolut toti, in timp util, urmatorul mesaj :”Mihai Viteazul invited you to join Calugareni fight”
10) “Tripla Alianta” s-ar fi format mult mai simpu..prin “send friend request”


Dupa toate astea ma gandeam...ce tampiti am fost toti :))) va dati seama cate tragedii istorice ar fi fost evitate printr-un simplu click...

giovedì 30 settembre 2010

Locuiesc in Roma iar asta imi ocupa tot timpul:))).

Ca se intelegeti..faptul ca stau printre straini nu este o gravitate faptul ca stau in capitala Crestinismului da...

Prima problema cu care m-am confruntat aici a fost religia.Catolicismul si ortodoxismul au foarte multe in comun si totusi diferentele se simt. Zilele trecute soacramia m-a facut ateu..asta pentru ca refuz sa-l cred pe al lor Papa ,Sfant. Nu as reusi sa-i pup mana pentru nimic in lume, asta pentru ca nu este mai presus ca noi si in nici un caz nu este Sfant. Sta intr-un stat numai al lui, Vaticanul este pe langa altele cel mai bogat stat in stat. Papa e plin de aur, primeste o caruta de bani ca salariu si a fost ales de cardinali. Nu l-a facut Cel de Sus Papa l-au facut alti oameni. Nu plateste nimic, mai exact Vaticanul primeste fonduri dar nu plateste nici macar pentru becurile din Piazza San Pietro. Domnul Papa locuieste intr-un castel numai al lui si are femeie pentru fiecare nevoie personala:))). De ce? Iisus saracu mergea descult si ati vazut cum a sfarsit. Si daca ne gandim bine romanii l-au crucificat. "L-ati inventat pe Papa ca poate asa va iarta dumnezeu ca i-ati omorat Fiul"...asta ii spuneam sotului meu ieri cand m-a luat iara cu teorii religioase.

Si totusi nu m-am luat la harta cu soacramia din cauza lu PAPA ci din cauza altui "Sfant" la care cica trebuie sa ma inchin doar pentru simplu fapt ca e "Tata Pio". Padre Pio (in italiana) este un nene care a murit in urma cu 42 de ani. A fost un popa devotat bisericii dar pentru simplul fapt ca avea doua urme in palme (pe care italienii le-au asociat urmelor lasate de cuie in palmele lui Iisus) este Sfant. Cand m-am mutat cu al meu casa era plina de pozele respectivului. Nu am bagat de seama la inceput dar cand ii vedeam fata in portofele si in toate camarutele cu patru pereti am inceput sa pun intrebari. cine e Padre PIO???

Nu stii cine e Padre PIO?:)))

Asta imi raspundeau toti. De unde sa stiu noi romanii nu obisnuim sa facem popii Sfinti ei au deja doi. Dupa ce soacramia m-a facut ateu ca nu cred in nenea m-am enervat si am luat toate pozele din casa.

A se intelege

Nu sunt ateu, cred in Dumnezeu, in faptul ca cineva ne-a facut, in divinitate dar refuz sa-mi manifest credinta prin a pupa mainile popilor, a ma inchina Papei a lu nenea PIO si de a-mi baga capul sub sutana preotului sa ma ierte Dumnezeu. Biserica a inventat toate aceste ritualuri , prin urmare oamenii. eu in oameni nu cred cum nu cred nici in lucrurile inventate de ei. Si ca sa va dovedesc ca nici macar ei nu cred in PAPA lor priviti ce am gasit pe profilul de facebook al verisorului sotului meu.
Poftim cultura:)))

Mi-am tras blog

Daca tot m-am lasat de scris am zis sa fac un alt lucru...sa-mi trag blog.Popicu imi propunea zilele trecute(a se intelege popicu e de fapt cristian frant un ziarist de exceptie care mi-a fost mentor si imi este un foarte bun prieten) sa-i scriu pe ziarul sau online www.infocs.ro. De frica sa nu-mi fi iesit din mana sau din cauza faptului ca sunt tintuita la pat de o urata alergie nu am reusit.Am zis totusi sa incep de aici asta pentru ca inca am multe de zis. Imi voi dedica timpul pentru a va arata cruda realitate a romanilor din strainatate si nu numai.Ganduri..povesti si povestiri reale sunt ingredientele necesare pe care le voi aseza aici cine le citeste bine cine nu...iara bine...