venerdì 5 novembre 2010

La ce sunt buni prietenii?

  PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s. m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. ♦ Amant, iubit. [Pr.: pri-e-.Var.: (reg.) priétin, -ă s. m. și f.] – Din sl. prijatelĩ. amic, (pop.) fârtat, (reg.) ortac, (înv.) libovnic, prietnic, soț, soție. (S-a întâlnit cu ~ii.) 2. v. amant. asociat, părtaș, tovarăș.

 Frumoasa definitie nu? Pacat ca este foarte greu de pus in practica. Cat de important este sa ai un "cel mai bun prieten", care este rolul lui si mai ales de ce este obligatoriu ca cel mai bun prieten, confidentul sa fie de acelasi sex?Ma uitam ieri fugitiv la un documentar care punea in revista viata unei adolescente de 18 ani. Nu am fost foarte impresionata pana cand m-am regasit oarecum in experientele ei. Pustoaica povestea la un moment dat ca nu are prietene. "nu e vina mea ca toti prietenii mei sunt baieti. ma inconjor de oameni care ma fac sa ma simt bine" zicea.Traia intr-o lume unde vopseaua blonda si unghiile roz primau, fotbalistii erau la moda iar masina din garaj te definea ca persoana. Exact lumea in care traim noi astazi. Bang mi s-a aprins beculetul >>nici eu nu am prietene:)) si nici nu m-am chinuit foarte tare sa-mi fac. Femeile sunt rele. Sunt totusi cateva persoane care imi sunt dragi si acelea sunt ca mine, gandesc ca mine si actioneaza ca mine.Chiar in aceste momente in postarea anterioara am primit un comentariu de la o fata cu care am copilarit si imi amintesc deodata o alta teorie de-a mea vis-a-vis de prieteni. "Prietenii adevarati se nasc si mor in copilarie. Sun cei care te plac cand nu ai inca un cont in banca si care se joaca fara sa se uite ce marca sunt tenesii pe care-i porti in nisip. Ziceam ca mor in copilarie pentru ca asa cum se duc anii copilariei se duce si tot ce ti-a oferit"

Cand avem primul prieten....?

Specialistii spun ca atunci cand ne tinem pe picioare, mai exact pe la varsta de un an incepem sa interactionam cu ceilalti. Prietenii sunt de obicei persoane de acelasi sex (din nou pentru ca vrea societatea). Un barbat si o femeie nu pot fi prieteni. Asta este una din regulile create de barbati evident:))) Am 22 de ani si tin minte sa fi avut o singura prietena, si una in prezent....

Prietenii mei au ramas ingropati in copilarie iar maturitatea nu mi-a daruit altii. Ma refer la tipul de prieteni considerati de societate cei potriviti.
Miss Pitzi aterizate pe aici s-ar intreba cu singuranta 'si cu cine facea asta shoping, sau cu cine bea cafeaua in singurul mall cool din oras?"

EEE, in fiecare zi cu cate un mascul:)))) Cei mai buni prieteni ai mei sunt barbati, s-a intamplat cu unul dintre ei sa imi fac si un concediu. Nimeni nu a crezut ca nu s-ar fi putut ca in acel concediu sa nu se intample nimic intre noi, si aveau dreptate. S-au intamplat foarte multe.
                                                
 Am agatat femei pentru el:))) Imi zicea la un moment dat (cel mai bun magnet de femei esti u maneasco.  Daca ma duc undeva si ma vad gagicile cu tine par un tip cool, inseamna ca ai avut de ce sa umblii cu mine. Daca ma duc cu State par un ratat care-si beleste ochii la muieri), imi zicea prietenul meu Soranovsky.

 Am dormit pe scuter in timp ce el conducea. Pare ciudat dar da, se poate dormi si pe un scuter:))) dar sa nu ma intrebati cum e pentru ca sincera sa fiu e imposibil sa-mi aduc aminte:))))

Am pierdut si o relatie din cauza unui prieten barbat , asta pentru ca nu toti au mintiile suficient de deschise incat sa accepte ca o femeie si un barbat pot sta mai mult de 5 minute intr-o incapere fara sa faca sex. Mi s-a impus la un moment dat sa aleg, lucru pe care nu l-am acceptat prea usor pe vremea aceea....

De ce toti trebuie sa traim dupa regulile societatii? Si cine au facut de fapt aceste reguli...?

Cei care nu cred in prieteniile dintre sexe opuse se intreaba cu siguranta daca exista atractie fizica.

EXISTA!!!!!


Primul meu "cel mai bun prieten" ca sa nu fiu ca Paris Hilton cu BFF:)) mi l-am facut pe vremea cand lucram la JCS. Dupa ani de prietenie s-a intamplat sa fie o atractie insa am fost prea constienti ca ceea ce avem valoreaza mult mai mult decat un strop de placere pe care ti-l poate oferi oricine altcineva. Dupa ce sunt depasite aceste momente legatura devine mult mai puternica. Acesta este si motivul pentru care am ales sa nu-mi salvez relatia in momentul in care mi s-a interzis sa mai frecventez "my BFF:))"

Cu cel de-al doilea "cel mai bun prieten" povestea a fost un pic mai picanta pentru ca la inceput el vroia sa ma combine. Nu a fost sa fie iar dupa ceva timp zicea "Pe Maneasca daca vrei s-o combini trebuie s-o faci inainte s-o cunostipentru ca dupaia iti devine cea mai buna prietena si nu mai vezi daca e buna sau nu:)))" Soranos este cel mai bun prieten pe care o femeie il poate avea asta pentru ca se pricepe la haine, machiaje si cacaturi femeiesti mai bine decat o femeie. Si nu e gay:))

Am o problema....sunt o foarte buna prietena a barbatiilor. Si uite din ce cauza am pierdut cei mai frumosi, buni si de treaba masculi. Ca m-au facut prietena lor cea mai buna imediat:))))

giovedì 4 novembre 2010

Iarta-ma

Nu imi aduc aminte sa fi folosit foarte des aceasta sintagma. Si cand am folosit-o aveam un scop foarte bine ascuns. Stateam si ma gandeam acum cateva zile de ce rasa umana este conceputa in asa fel incat sa nu fie umila.

Aceste ganduri imi veneau oarecum din trecut....foarte indepartat:)))

Dupa multi ani de zile a aparut acea "fantoma" care a bantuit mult timp. De aceasta data era mult mai umila decat in trecut.

Pentru cei care nu au inteles exact despre ce vorbesc....incep cu "A fost odata"


Ea, o fata normala de 16 ani, fara experienta si idei, fara probleme si ganduri de viitor. Prezentul era totul.

EL, un "baietas" de 24 de ani satul de probleme si golanii.

Let's play

Si vaii ce s-au mai jucat:)))

A iesit scantei, el se tinea tare, ea se ambitiona. El a lasa-to ea si-a bagat cracii...El a aparut, ei i-a rasturnat viitorul. El a inselat-o. Ea a.....cedat.

Sfarsitul acestei povesti nu este unul tragic pentru ca orice rana este vindecata de timp. "Iarta-ma" Acest cuvant poate da unei persoane mai multe decat ne putem imagina. La fel cum poate lua totul.

De obicei persoanele orgolioase isi pierd mandria de-a lungul anilor, invata sa ierte, invata sa fie umile. Multi dintre cei care ma cunosc ar putea spune ca sunt falsa, asta pentru ca de fapt nu ma cunosc:)) Cate persoane mandre cunoasteti? Eu am cunoscut cel mai mandru barbat de pe fata pamantului si vai ce mai stie sa planga. Chiar nu imi pasa de care din fostii mei se simt citind aceasta postare. M-am saturat sa se trezeasca cate unu vorbind. Daca ar fi sa mi se fi rupt carca si taiat picioarele de cate ori am auzit cuvintele astea nu as fi acum in corset medical ci 10 metrii sub scoarta terestra:))))

Nu exista femeie care sa nu fi ingenunchiat macar o data un mascul. Eu am ingenunchiat multi dar nu mi-a pasat pentru ca singurii pe care i-am vrut nu i-am avut.

Sunt o persoana foarte umila dar nu am aratat-o niciodata, frica nu ne lasa, frica de lume iar dupa cum stiti eu sunt una dintre cele care fuge de lume. Am invatat sa urasc de la o varsta foarte frageda si realizez de abia acum ca ne pierdem o buna parte din viata gandindu-ne cu ura la cei care "in conceptia noastra" ne-au facut rau. V-ati intrebat vre-odata la cate persoane ati facut voi rau? Eu nu, am facut-o si de abia astazi si mi-am dat seama ca lista mea este destul de lunga. Atunci ce rost are sa ne mai intrebam "ce am facut rau de merit toate astea"?

"Iarta-ma" mai are vreo (am scris impreuna ca sa-mi multumesc fanii:)))) valoare cand raul a trecut. Da , poate cea mai mare valoare dacat un "iarta-ma" in mijlocul furtunii. Iti dai seama ca de fapt nu ai urat niciodata, sau ca ai urat o persoana care nu a existat pentru ca acel "EL" este mai catelus decat prevede legea. Iti dai seama poate si ca de fapt nu l-ai iubit pentru ca tu iubeai un "EL" mandru  nu un "EL" umil. Atunci...ce rost mai are sa te gandesti la "EL" .


Asta este adevarata eliberare...cand iti dai seama ca "EL" nu a existat niciodata. A existat doar un "EL" creat de tine si falsificat de "El"


Enjoy