domenica 6 marzo 2011

Lantul slabiciunilor

Am observat ca este o noua moda, a blogurilor. Spun asta pentru ca nu mica mi-a fost uimirea sa vad cati imi citesc blogul. Da asta plin de frustrari, sau asta unde scriu ce fac de cand ma trezesc pana adorm:)). Evident ca cei care au facut aceasta catalogare sunt ce icare nu au citit cap coada cam ce scriu, dar stiu ca am blog si pana la urma asta conteaza nu.Scopul scuza mijloacele, chiar si ale unei "frustrate" ca mine care posteaza "deranjant" la adresa altor persoane nu?

Stateam si ma gandeam la felul in care decurge societatea asta. Suntem verigile unui lant al slabiciunilor ca de exemplu.

 Eu sunt frustrata, scriu un blog "deranjabil", la adresa "unora" , totul e cat se poate de clar pana aici. Ceea ce imi este mie neclar e faptul ca aceleasi persoane care ma fac frustrata sunt cei care ma citesc, chiar si dupa ce imi trimit mesaje prin care isi manifesta clar parerile lor vis-a-vis de frustrarile mele. Pai atunci, rezultatul lantului nu este egal cu faptul ca automat cei care ma fac intr-un anume fel sunt de fapt ca mine? Altfel de ce mai citesti ce scrie o persoana? Daca tot nu iti place de ce o mai faci?

Acelasi exemplu la un nivel mai mare este presa tabloida, dominanta in romania. Vad zilnic pe forumurile ziarelor de scandal comentariile de dezgust, jignirile injositoare ale unor persoane care comenteaza doar de dragul de a o face. Pai de ce citesc? Pentru ca romanul este formatat sa jigneasca pe vecinul, capra acestuia pana ajunge sa-i jigneasca si soarecii care-i mananca podelele, ca daca podelele sunt ale vecinului, iar soarecii se afla in casa lui, automat trebe jigniti si ei. NU?

Mentalitate de tarani, ca romanul e taran, eu sunt romanca la fel ca si cei care ma fac frustrata. Concluzie, si ei sunt la fel ca mine:))

Enjoy....