giovedì 18 novembre 2010

Scrisoare

"Azi am plecat. Ciudat dar sunt in avion iar tu ma suni. Ieri nu ma credeai, alaltaieri credeai ca mint, acum un an spuneai ca nu am curajul. Acum am crezi?  Stiu ca plangi pot sa te vad de aici de sus, dar tu stii ca plangi?

Poate nu, poate faptul ca ti-ai inghetat mintea te ajuta sa razi. Dar te aud cum plangi. Ieri am stat in fata blocului tau ma priveai de sus. Eu stateam pe bordura si asteptam. Te asteptam pe tine sa ne salvezi. Tu erai acolo dar zburai si tu, undeva unde toate astea erau istorie. Acolo unde mi-ai fi cerut viata pentru tine, acolo unde iti sarutai copilul pentru ca ai avut curajul sa spui "acel ceva" mamei sale cand erai tanar. Dar acolo unde zburai atunci a murit. Tu plangeai in tine, stiai ca azi plec. Dar din nou nu m-ai crezut si continui sa suni. Nu mai suna zbor. Acum zbor departeee.

Nu ai spus nimic. Ai spus prea tarziu si ai plans din nou. De ce plangi? Stii cat am plans eu?Da Stii .......stiu ca stii, tu stii multe, tu stii totul, dar degeaba stii. Ai recunoscut ca stii prea tarziu. Acum nu mai stii nimic. Acum refuzi sa mai stii ceva pentru ca stii doar ce iti face bine. Cat de bine iti face?

Nu va mai exista un zbor inapoi sau poate va exista....dar tu nu vei mai suna. Acum esti congelat, la fel ca mintea ta inghetata in trecut. Acum te vad, tu stii ca inca te vad? Nu mai razi. Razi dar eu stiu ca nu . Eu pot vedea. Tu nu vezi pentru ca inca o data refuzi sa vezi ...."


                                                

lunedì 15 novembre 2010

Dam cu botu sau ridicam coada?

Sunt o feminista si nu am ascuns asta niciodata. Nu urasc barbatii drept dovada am unu care sforaie langa mine in fiecare noapte, dar o face pt ca stie "cum sa sforaie si cand sa sforaie". Eu la randul meu stiu cand sa ii dau coate si cand sa ma fac ca dorm. Cu alte cuvinte, el este barbatul si eu sunt femeia....nu el este CAPUL si eu pe langa casa omului. Cam asa era aceasta masochista traditie.

Am detestat tot timpul subiectul "barbat vs femeie" la fel cum am detestat si scuzele inventate de masculi, stiti voi alea de genul...."pai a ajuns la tv ca a trecut prin toti mosii", sau "lucra acolo ca a facut bot la sef".:))). Ma intrebam de ce femeile nu pot sa zica acelasi lucru. Cum ar fi de exemplu sa zicem "pai a ajuns sef ca i\a introdus-o lu xuleasca sau zetuleasca"?. Sau "normal ca a intrat la facultate fara taxa ca i-a pisicit-o lu tanti secretara care a scapat din greseala foaia de inscriere la fara taxa". Da ce e ilegal ca femeile sa zica ce zic barbatii?"


Buuunn hai s-o gandim altfel. Inainte de toate trebuie sa recunoastem acele mici slabiciuni care ne diferentiaza de purtatorii de testosteron. De exemplu.........

Nu avem forta lor, nu reusim sa desfacem borcane, nu stim sa reparam masinile, nu conducem ca ei(asta e adevarata nu incercati sa va mintit), nu avem ceva care sa ne atarne, noi o luam nu o dam...da?

Astea sunt lucrurile care ne fac mai altfel decat masculii. Dar sunt atatea care ne fac la fel ca ei motiv pentru care nu vad de ce nu am actiona identic.

Ne gandim la sex mai mult ca ei(este dovedita stintific nu incercati iar sa va mintiti:)))), suntem mai destepte ca ei (excludem geniile masculine), suntem mai curate ca ei:))) si aici ma abtin. In ceea ce priveste intelectul orice mascul va zice de o femeie frumoasa ca a proasta>legea barbateasca este stricta"tot ce-i bun e uzat". Daca vedeti o secretara misto a facut bot la sef, la urma urmei asta e rolul secretarelor sa fie faine si sa-si faca"datoria".

Sintagmele gen "a facut bot" sau "a ridicat coada" au devenit atat de populare in societatea noastra incat au adoptat-o si femeile. Scriam intr-o postare mai veche ca o corcodusa de prin presa radiofonica zicea ca si eu am facut bot la sefu sa ajung la ziar. Pacat ca respectiva corcodusa nu stia ca pe vremea aia aveam sefa:))) Nu tot timpul le iese asta e

Enjoy.......