mercoledì 19 gennaio 2011

Legea se face cu pumnul si bâta

Ar trebui să spun că nu sunt deloc mirată, poate puțin dezgustată că ajung la aceiași concluzie de la care am plecat. Legea în țara asta o fac cei puternici. Psihologic vorbind, puterea este mai importantă decât sexul. Din calea pumnului în țărișoara noastră nu scapă nici măcar o femeie. Să intrăm în pâine.....

Subiect......Oameni nemulțumiți că pădurile le-au fost date la amanet.

Vinovat - Președintele asociației înființată de ei respectiv Composesoratul Pădurarilor din Bucova, care ar fi trebuit să le protejeze avutul , ilustrul domn Ionese Ghiorghioni care este de altfel viceprteședintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Petrecerea a avut loc săptămâna trecută la Bucova.

Subiectul l-am tratat și în presă dar simt eu că nu i-am  acordat atenția cuvenită, motiv pentru care am dreptul ca pe blogul meu personal să scriu exact la nivelul întâmplărilor.

Patru reprezentanți ai presei cărășene , printre care eram și eu, au fost prezenți la circul declanșat în Bucova. Peste 250 de bucoveni riscau să-și piardă pădurile pentru că domnul Ghiorghioni le-a amanetat. Motivul era construirea unui drum forestier pentru care obținuse o finanțare SAPARD care acoperea doar jumătate din valoare. Așa că, domnul Ghiorghioni a făcut un împrumut bancar în 2006 de un milion de euro girând cu pădurile oamenilor. Banca își dorește banii iar astăzi oamenii riscă să rămână fără păduri. Vicepreședintele Composesoratului din Bucova aduce acuzații grave lui Ghiorghionii. "A pus oamenii să semneze un act fără ca ei să aibe habar despre ce este vorba. Mai mult decât atât, domnul Ghiorghioni a umblat chiar zilele astea după semnături iar metodele prin care le-a obținut nu sunt tocmai corecte. Sunt oameni care au rude ce lucrează în Reșița fiind amenințați de el cum că și-ar pierde locul de muncă. Un alt exemplu concret vă dau despre nevasta domnului Ghiorghioni care este profesoară la o școală din Oțelu Roșu. Multe familii au copiii în această școală și le este frică de ce ar putea păți dacă se împotrivesc", spunea Ion Răduță, vicepreședintele Composesoratului Bucova.


Am fost chemați la fața locului de cetățeni însă Ionese Ghiorghioni,  vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin nu a fost foarte încântat de prezența noastră. Am respectat ușile închise ale ședinței care se vroia a fi privată. Din păcate nu putem spune același lucru despre dânsul. La reuniune au participat și bodyguarzii personali ai săi, niște tânări vânjoși în frunte cu nepotul său, aduși special pentru a pune la punct tot ce deranjează pe măria sa.

La cererea oamenilor, am intrat în Căminul cultural pentru a face câteva poze și pentru a lua câteva cadre "doar timp de două minute" cum spunea vicepreședintele C.J. Iritat si de cele două minute ale noastre petrecute sub același acoperiș cu măria sa, ne-a scos afară. Țin să precizez că nici un jurnalist nu s-a opus dorinței sale, spre deosebire de oamenii nervoși care ne-au închis porțile. "Nu pleacă nicăieri presa să vadă domnule Ghiorghioni măgăriile pe care le faceți dumneavoastră", se striga din mulțime.

Iritat la culme, Ionese Ghiorghioni s-a ridicat personal pentru a împinge presa afară. Blocați de mulțime, jurnaliștii au fost bruscați și amenințați de Ghiorghionii. "Ați fosti chemați de anumite persoane care au anumite interese. Vă arăt eu voua", spunea acesta. Pentru că nu am închis camerele de luat vederi, nepotul lui Ghiorghioni s-a ridicat și a început să amenințe ziariștii.

Al doilea om în județ, mai exact vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin a promis presei, după ce a hărțuit-o și amenințat-o după bunul plac, că va ieși pe post. Promisiune încălcată și de această dată de Ionese Ghiorghioni. De această dată nimeni nu mai așteaptă explicațiile dânsului pentru că actele vorbesc de la sine. Singurii care au de suferit sunt oamenii care asistă cu mâinile legate la o altă nedreptate.