venerdì 7 gennaio 2011

Mortii dezgroapa morti

Au trecut sarbatorile dar stiti ca nimic nu trece fara sa lase urme. Din seria "Urasc sarbatorile" poate anul acesta voi schimba ultimul episod cu "Soarele iese dupa furtuna". S-a dus si bradul, s-au dus si cadourile si viata mea de aici odata cu ele. De ce ? Pentru ca asa trebuie sa fie....Pentru ca asa vreau , pentru ca vreau sa gresesc ca sa invat, pentru ca invat ca sa merg mai departe...pentru ca merg mai departe ca sa nu ma dau batuta. Refuz si am refuzat tot timpul sa intru in prapastie, poate intind doar un picior,abisul este tot timpul tentant.

Cred ca am scris in multe postari ca lumea este rea, la fel de bine cred ca mi-am irosit timpul facand asta. Toti o stim, iar eu sunt profesoara celor care stiu cat de perversi sunt cei din jurul nostru, incepand cu mine. Da ati auzit bine... Hai sa recunoastem toti ca suntem rai poate asa incet, incet nu ne repetam greselile. Eu imi recunosc rautatea desi nu a fost niciodata voita. Nu stiu cati dintre noi vor sa faca altora rau sau fac rau in incercarea de a\si face lor bine?

Sau este o justificare? Ne amagim ca "nu am vrut sa-ti fac tie rau am vrut sa-mi fac mie bine". Este o "curatenie" a propriei constinte?Pentru ca DA , ea exista. In cel mai rau om exista o constinta care ii bate la usa si ii zice"halo, hai nu mai minti. De ce ma minti pe mine si ii minti si pe ceilalti. Eu sunt constinta ta ai uitat, eu sunt aia care stie ca minti "....

Am luat-o un pic pe aratura in speranta ca cei care citesc aceasta postare stau putin de vorba cu propria constinta. Unul la o mie este deja o victorie pentru mine, restul...o fac si ei dar nu recunosc niciodata.

La fel ca personajul din postarea mea de astazi. Vorbim despre un Mort (si aici incetez sa mai vorbesc la figurat). Nu am gasit alt cuvant pentru o persoana ingropata in trecut decat "Mort". Acest Mort s-a sinucis. Dar nu isi recunoaste propria sinucidere ci da vina pe o Moarta, la fel de bine ingropata si ea in trecut. Mortul nostru a gasit vinovatul, e ucis de Moarta. Ea e moarta pentru ca vrea ea nu mai gaseste vinovati, i-a ingropat odata cu ea. S-a aruncat mult pamant deasupra si Mortul inca o dezgroapa. O dezgroapa doar sa o acuze pentru moartea lui. Este corect?

Daca sunt amandoi morti de ce Mortul o mai acuza pe Moarta. E si ea Moarta nu? Sau nu?.....

Enjoy....